Pre všetkých milovníkov bajadéry dnes prinášame špeciálnu verziu tohto obľúbeného dezertu.
Bielu bajadéru urobíme len za 20 minút, bez pečenia, chutí perfektne a rozplýva sa v ústach. Toto je skvelý a zároveň veľmi jednoduchý recept.
INGREDIENCIE:
- 200 ml vody
- 300 g cukru
- 250 g masla alebo margarínu
- 300 g mletých maslových sušienok
- 100 g kokosu
Glazúra:
- 200 g bielej čokolády
- 6 lyžíc oleja
Postup:
Do trochu širšej misky na sporáku nalejeme 200 mililitrov vody … a pridáme 300 gramov cukru. Za stáleho miešania zahrievame, aby sa cukor rozpustil. Keď sa cukor roztopí, pridajte 250 gramov masla alebo margarínu nakrájaného na kúsky. Opäť všetko povaríme za stáleho miešania, aby sa maslo alebo margarín roztopili. Potom panvicu odstavíme z ohňa … a pridáme 300 gramov mletých maslových sušienok … a 100 gramov kokosu. Zmes dobre premiešame, potom zmes dáme späť na oheň.
Varte za stáleho miešania 3 minúty do zhustnutia.
Formu vystelieme papierom na pečenie. … Do formy rozotrieme zmes a rovnomerne ju rozotrieme. Odložíme na pol hodiny do chladničky.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a pridáme olej, vymiešame do leskla. Glazúru rozotrieme na bajadéru, zarovnáme a odložíme do chladničky stuhnúť. Na druhý deň bajadéru nakrájame na tyčinky. Dobrú chuť.
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply