Monte kocky – krémový koláč tak jemný, že sa topí v ústach.

Recept na Monte kocky, ktorý poteší najmä všetkých milovníkov krémových koláčov.

INGREDIENCIE:

Krém:

  • 1 liter mlieka
  • 120 g Gustin
  • 120 g cukru
  • 200 g margarínu izbovej teploty

Plát:

  • 4 vajcia
  • 80 g cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 polievkové lyžice vody

Čokoládové mlieko:

  • 150 ml  mlieka na poliatie
  • 1 lyžica čokolády v prášku

Čokoládová poleva (ganache):

  • 300 g nasekanej tmavej  čokolády na varenie
  • 300 g  smotany na šľahanie

Postup:

Krém:

Zmiešajte  Gustin a  cukor v miske, pridáme asi 200 ml studeného mlieka a všetko vymiešame do hladka.

Zvyšok mlieka dáme variť, keď začne vrieť pridáme rozmiešaný Gustín a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame do peny a spojíme s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.

Plát:

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a odložíme ho nabok.

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny.

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, preosejeme a pridáme do žĺtkovej zmesi, vymiešame do hladka. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh.

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu vo vyhriatej rúre pri 190°c asi 20 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.

Čokoládové mlieko:

Teplé mlieko zmiešame s čokoládovým práškom.

Čokoládová poleva:

Smotanu opatrne rozohrejeme ( nesmie vrieť) a zmiešame s nastrúhanou čokoládou, vymiešame kým sa čokoláda rozpustí do leskla.

Vychladnutý plát polejeme čokoládovým mliekom. Na vrch rovnomerne rozotrieme krém, zarovnáme a polejeme čokoládovou polevou. Koláč odložíme na noc do chladničky.  Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*