Recept na Monte kocky, ktorý poteší najmä všetkých milovníkov krémových koláčov.
INGREDIENCIE:
Krém:
- 1 liter mlieka
- 120 g Gustin
- 120 g cukru
- 200 g margarínu izbovej teploty
Plát:
- 4 vajcia
- 80 g cukru
- 60 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 4 polievkové lyžice vody
Čokoládové mlieko:
- 150 ml mlieka na poliatie
- 1 lyžica čokolády v prášku
Čokoládová poleva (ganache):
- 300 g nasekanej tmavej čokolády na varenie
- 300 g smotany na šľahanie
Postup:
Krém:
Zmiešajte Gustin a cukor v miske, pridáme asi 200 ml studeného mlieka a všetko vymiešame do hladka.
Zvyšok mlieka dáme variť, keď začne vrieť pridáme rozmiešaný Gustín a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny a spojíme s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.
Plát:
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a odložíme ho nabok.
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny.
Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, preosejeme a pridáme do žĺtkovej zmesi, vymiešame do hladka. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh.
Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu vo vyhriatej rúre pri 190°c asi 20 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.
Čokoládové mlieko:
Teplé mlieko zmiešame s čokoládovým práškom.
Čokoládová poleva:
Smotanu opatrne rozohrejeme ( nesmie vrieť) a zmiešame s nastrúhanou čokoládou, vymiešame kým sa čokoláda rozpustí do leskla.
Vychladnutý plát polejeme čokoládovým mliekom. Na vrch rovnomerne rozotrieme krém, zarovnáme a polejeme čokoládovou polevou. Koláč odložíme na noc do chladničky. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply