Špenátová bublanina s ovocím. Skvelý farebný koláč bez potravinárskych farbív!

Tento koláč má zelenú farbu bez toho, aby bol prifarbený potravinárskym farbivom. Tento recept spája dôležité živiny špenátu so sladkým pečivom.

Ingrediencie:

  • 300 ml špenátu
  • 3 vajcia
  • 250 g cukru
  • 16 g vanilkového cukru
  • 300 g hladkej  múky
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 100 ml mlieka
  • čerešne/višne
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Potrebujeme 300 ml rozmixovaného špenátu.

Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme  mlieko a vymiešame, postupne pridáme olej a múku zmiešanú  so soľou a sódou bikarbónou,  vymiešame. Jednu tretinu cesta odložíme bokom na mramorovanie.

Do dvoch tretín pridáme rozmixovaný špenát a vymiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie, na plech vylejeme zelené cesto a zarovnáme. Čisté cesto, ktoré sme odložili bokom, lyžičkou polejeme na vrch zeleného cesta.( aby nám vzniklo mramorovanie)

Do cesta rozložíme vykôstkované čerešne.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút.

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*