Tento koláč má zelenú farbu bez toho, aby bol prifarbený potravinárskym farbivom. Tento recept spája dôležité živiny špenátu so sladkým pečivom.
Ingrediencie:
- 300 ml špenátu
- 3 vajcia
- 250 g cukru
- 16 g vanilkového cukru
- 300 g hladkej múky
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- 150 ml rastlinného oleja
- 100 ml mlieka
- čerešne/višne
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Potrebujeme 300 ml rozmixovaného špenátu.
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme mlieko a vymiešame, postupne pridáme olej a múku zmiešanú so soľou a sódou bikarbónou, vymiešame. Jednu tretinu cesta odložíme bokom na mramorovanie.
Do dvoch tretín pridáme rozmixovaný špenát a vymiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie, na plech vylejeme zelené cesto a zarovnáme. Čisté cesto, ktoré sme odložili bokom, lyžičkou polejeme na vrch zeleného cesta.( aby nám vzniklo mramorovanie)
Do cesta rozložíme vykôstkované čerešne.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút.
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply