Kyslá kapusta a šťava z kyslej kapusty sú mimoriadne liečivé! Konzumujte každý deň 200 gramov a onedlho uvidíte výsledky…

Kyslá kapusta je mimoriadne zdravá potravina a je užitočné ju konzumovať v chladných mesiacoch. Často sa používa v kuchyni na prípravu  rôžných jedál.  Najlepšie je však konzumovať kyslú kapustu surovú, vtedy obsahuje najviac kyseliny mliečnej, ktorá sa varením stráca.

Pri jej kvasení vzniká vitamín B12, ktorý sa bežne vyskytuje len v potravinách živočíšneho pôvodu. Preto je kyslá kapusta skvelým jedlom pre vegetariánov.

Okrem toho je obzvlášť bohatá na vitamín C. Predpokladá sa, že 300 gramov kyslej kapusty pokryje dennú potrebu vitamínu C. Obsahuje aj vitamín U, ktorý sa nazýva aj protivredový vitamín, pretože chráni pred žalúdočnými a dvanástnikovými vredmi.

Kyslá kapusta obsahuje aj železo a podporuje krvotvorbu a pomáha pri chudokrvnosti. Obsahuje tiež vápnik, horčík, draslík a jód, ako aj kyselinu listovú a vitamín B6.

Kyslá kapusta vyrovnáva sekréciu žalúdočných štiav a pomáha udržiavať acido-alkalickú rovnováhu. Obnovuje pečeňové bunky a pomáha pri cirhóze pečene.

Predpokladá sa, že kyslá kapusta má upokojujúce účinky a pomáha pri napätí a nespavosti.

Kyslá kapusta zlepšuje trávenie a pomáha pri lenivých črevách a zápche. Pomáha proti zápalom žíl a hemoroidom. Kyslá kapusta posilňuje imunitu, tíši kašeľ a pomáha pri prechladnutí. Kyslá kapusta je prírodný prostriedok na posilnenie imunity.

Liečebná kúra pomocou kyslej kapusty

Je potrebné konzumovať  200 gramov surovej kyslej kapusty každý deň, po dobu 3-4 týždňov.

Konzumuje sa surová a môže sa jesť  spolu s inými potravinami. Kyslá kapusta je účinná aj  proti páleniu záhy.

Na liečebné účely sa užíva nasledujúcim spôsobom.

Potrebujete:

  • 200 gramov kyslej kapusty,
  • 1 polievkovú lyžicu nakrájanej červenej cibule,
  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja.

Kyslú kapustu zmiešame s nakrájanou červenou cibuľou a olivovým olejom.

Konzumujte  ako šalát, každý druhý deň, po dobu 2 týždňov.

Kyslá kapusta je užitočná na prírodnú liečbu alergií a astmy.

Šťava z kyslej kapusty

Mimoriadne liečivá je okrem kyslej kapusty aj šťava z kyslej kapusty, ktorá sa nazýva soľanka.

Šťava z kyslej kapusty je jedným z najzdravších nápojov na svete. Má rovnakú nutričnú hodnotu ako kyslá kapusta a je dobré vypiť pohár šťavy z kyslej kapusty ráno nalačno.

Dokonca môže nahradiť užívanie probiotík.

Šťava z kyslej kapusty je obzvlášť populárna proti kocovine.

Pomáha dopĺňať elektrolyty a hydratovať organizmus a posilňuje organizmus. Šťava z kyslej kapusty je tiež užitočná pri chudnutí.

Znižuje nezdravé tuky a je veľmi sýta, preto je prospešná  pri diétach.

Okrem všetkých zdravotných výhod je šťava z kyslej kapusty užitočná aj proti hučaniu v ušiach, problému, ktorý trápi mnoho ľudí, na tento účel vyskúšajte ľudový recept.

Večer, pred spaním, je potrebné namočiť vatu do šťavy z kyslej kapusty a vložiť ju do ucha. Spite takto a ráno vatu odstráňte.

Teraz, keď poznáte početné liečivé vlastnosti kyslej kapusty a šťavy z kyslej kapusty, používajte ich pravidelne a posilňujte prirodzene  svoje zdravie.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*