Tento jahodový koláčik, je skutočný pôžitok!
INGREDIENCIE:
Cesto:
- 6 vajec
- 150 g cukru
- 30 g rozpusteného masla
- 150 g polohrubej múky
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame rozpustené maslo a dobre vyšľaháme, nakoniec pridáme preosiatu múku, opatrne premiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 25 minút.
- 120 g sladeného kondenzovaného mlieka
Upečený plát potrieme kondenzovaným sladeným mliekom, rovnomerne rozotrieme a necháme úplne vychladnúť.
Krém:
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 150 g mascarpone
- 250 ml 30% smotany
- 60 g práškového cukru
Tvaroh vymiešame s mascarpone, smotanou a práškovým cukrom. Dobre vymiešame. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý základ. Zarovnáme. Koláč odložíme do chladničky.
- 500 g jahôd
Jahody očistíme a nakrájame na štvrtky. Rovnomerne ich uložíme na vrch koláča.
Poleva:
- 200 ml malinového sirupu
- 250 ml vody
- 24 g červenej tortovej želé polevy
Malinový sirup zmiešame s vodou, pridáme tortové želé a vymiešame do hladka, privedieme do varu a miešame, kým poleva zhustne. Ešte teplou polevou rovnomerne polejeme koláč. Koláč odložíme na 1-2 hodiny do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply