Rezy Čierny les, ak mate chuť na niečo sladké, tento koláč Vás nesklame!

Suroviny:

Cesto:

  • 6  žĺtkov
  • 200 g cukru
  • pol dl teplej vody
  • pol dl oleja
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • 200g  polohrubej múky
  • pol dl mlieka
  • 6  bielok
  • štipka soli
  • 2 PL kakaového prášku

Krém:

  • 6 dl čerešňovej šťavy
  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 5 PL cukru
  • 150 g margarínu alebo maslo
  • 1 pohár  čerešňový kompót bez kôstok

Vrchol:

  • 0,5 l smotany na šľahanie
  • 2 balíčky smetafix
  • strúhaná čokoláda.

Postup:

Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.

Žĺtky zmiešajte s cukrom peny, primiešajte kakaový prášok a pomaly pridajte vodu, olej, potom múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec mlieko a opatrne primiešame tuhý sneh.

Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie, pri teplote 180°C asi 20-25 minút urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Z čerešňovej šťavy, cukru, a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Čerešne primiešame do uvareného pudingu, necháme ešte chvíľku  povariť, necháme mierne vychladnúť a do ešte teplého pudingu primiešame maslo. Vlažný krém nanesieme na vychladnutý piškótový základ. Necháme úplne vychladnúť!

Zo smotany a smetafix vymiešame tuhú šľahačku. Navrstvíme ju na vychladnutý čerešňový krém. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*