Perfektné! Vyrábajú sa rýchlo a jednoducho a získate vynikajúce pečivo. Sú chrumkavé a chutné a vydržia dlho bez zmeny. Z tejto dávky získate 48 nádherných vanilkových rožkov.
INGREDIENCIE
- 1 kg hladkej múky
- 2 poháre vody /100 ml pohár /
- 4 poháre oleja
- 1 kus pečivo
- 200g práškového cukru + 1 vanilkový cukor na posypanie
- džem alebo lekvár podľa chuti
PRÍPRAVA
Do misky nalejeme 2 hrnčeky vody a 4 hrnčeky oleja, a necháme zovrieť. Hneď ako zovrie, odstavíme ho, aby zmes vychladla a aby bola vlažná. Do vlažnej tekutiny vložíme pečivo, necháme rozmočiť a za stáleho miešania pomaly pridávame múku. Nakoniec premiešame rukami. Vznikne nám vláčne, mastné cesto. Cesto rozdelíme na 6 častí, vypracujeme 6 bochníčkov a odložte ho do chladničky na 15-20 minút.
Bochníčky vyberieme z chladničky, každý postupne rozvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm. Každý kruh rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme lekvár podľa chuti a zvinieme na rožteky. Namiesto marmelády môžete použiť aj kúsky vlašských orechov alebo oboje dohromady.
Hotové rožteky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vanilkové rolky pečieme pri 180°C . Mali by zostať svetlejšej farby. Upečené ich obalíme práškovým cukrom, do ktorého sme pridali vanilkový cukor.
Leave a Reply