Čokoládový koláč, ktorý vôbec nie je suchý! Je vláčny, šťavnatý, nadýchaný…
Tento koláč je veľmi mäkký, ľahký a chutný, dokonalý dezert po rodinnom obede. Na meranie ingrediencií sa používa hrnček s veľkosťou 2,5 dl.
Prísady:
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček kuchynského oleja
- 4 kopcovité lyžice kakaového prášku
- 2 vajcia
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- práškový cukor podľa chuti
Príprava:
Vložte mlieko, cukor, kakao a olej do misy a premiešajte kuchynským robotom. Rozdeľte zmes na dve rovnaké časti. Jednu dávku odložte na bok. Do druhej časti primiešajte 2 vajcia, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Plech vymastíme maslom a nalejeme do neho cesto, pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút.
Vyberte cesto z rúry a na ešte horúci koláč nalejte druhú polovicu mliečnej zmesi.
Koláč nechajte úplne vychladnúť a potom ho môžete nakrájať na plátky. Ak chceme, môžeme ho dokonca nechať stáť cez noc.
Ak je to žiaduce, môžete pred podávaním posypať práškovým cukrom.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply