Korpus:
Pečieme dva krát.
- 2 vajcia
- 10 lyžíc cukru
- 1 Vanilkový cukor
- 10 lyžíc vody
- 12 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžica kakaového prášku
- polovica prášku do pečiva
Krém:
- 1 liter mlieka
- 200 g cukru
- 200 g čokolády na varenie
- 250 g masla alebo margarínu
- 250 g mletých vlašských orechov
Poleva:
- 120 g mliečnej čokolády
- 80 ml smotany na šľahanie
Postup:
Korpusy:
2 vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Primiešame 10 lyžíc vody. Preosiatu múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a opatrne primiešame do zmesi.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, zmes vylejeme do formy, opatrne pretrepeme, aby nám z cesta vyšli bublinky a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 20 minút. Vychladnutý korpus rozkrojíme na poly.
Týmto spôsobom upečieme ešte jeden korpus, ktorý tiež rozkrojíme na poly. Tak aby sme mali dokopy štyri pláty.
Krém:
1 liter mlieka dáme do hrnca, pridáme cukor, maslo a čokoládu na varenie. Dáme na mierny oheň a za stáleho miešania ohrievame, kým sa všetko rozpustí. Keď sa čokoláda aj maslo rozpustí, odstavíme zo sporáka. Pridáme 250 g mletých vlašských orechov. Dobre premiešame. Krém je hotový, je veľmi riedky, ale tak to má byť.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie aj po bokoch. Na spodok formy položíme jeden upečený plát, polejeme tekutým krémom, položíme druhý plát opäť polejeme krémom, položíme tretí plát a polejeme zvyšným krémom, na vrch položíme posledný plát, jemne zaťažíme. Zakryjeme fóliou a odložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň vyberieme z chladničky.
Smotanu s mliečnu čokoládu dáme na panvicu, za stáleho miešania mierne zahrievame, kým sa čokoláda rozpusti. Vymiešame do leskla. Polevu necháme mierne vychladnúť a polejeme ňou rovnomerne tortu.
Vrch ozdobíme mletými vlašskými orechmi. Necháme polevu stuhnúť. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí – VIDEORECEPT
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply