URČITE SI HO ZAPÍŠTE: Starý ľudový recept môjho deda opraví každý krvný obraz… (RECEPT)

Ide o špeciálny druh vína z čučoriedok a borievky. Čučoriedky dokážu zjemniť pokožku a dokonca zabrániť rakovine. Posilňujú imunitu.

Konkrétne, tieto bobule majú viac antioxidantov ako akékoľvek iné čerstvé ovocie alebo zelenina, ktoré boli doteraz testované. Väčšina jej schopností pochádza z pigmentu zodpovedného za modrú farbu.

Sú skvelé pre zrak a zdravé srdce.

Znižujú hladinu cukru v krvi a tiež rozpúšťajú tuk okolo žalúdka.

Šálka ​​surových čučoriedok obsahuje asi štyri gramy vlákniny. Rozpustná vláknina nachádzajúca sa v čučoriedkach dokáže absorbovať 11-16-násobok svojej vlastnej hmotnosti  a tým urýchľuje pohyb čriev. Čučoriedky majú veľké množstvo mangánu, ktorý hrá hlavnú úlohu pri vývoji kostí.

Na druhej strane, plody borievky majú nezvyčajnú chuť a väčšinou sa používajú ako korenie v európskej a indickej kuchyni.

Tieto bobule sa používali ako liek v starovekom Grécku a ich prínos pre zdravie je známy dodnes.

Jednou z najužitočnejších zložiek borievky je 4-terpinén, ktorý pomáha znižovať hladinu kyseliny močovej, zlepšuje tráviaci systém a znižuje riziko vírusov.

V kombinácii majú tieto bobule neuveriteľný vplyv na vaše zdravie.

Recept je vlastne založený na bobuliach čučoriedky a borievky namočené vo víne a brandy a je to vlastne druh čučoriedkového vína.

Tento liečivý prostriedok  sa používa predovšetkým pri problémoch:

  • so zlým obehom,
  • zlým krvným obrazom,
  • pri bolestiach hlavy a závratoch,
  • pri zábudlivosti a slabej  pamäti.

Podobný čučoriedkový nápoj na tento účel sa spomína aj v záznamoch nájdených v Londýne z roku 1696.

Zoznam všetkých výhod tejto ľudovej medicíny tu nekončí.

  • Toto víno by ste mali vyskúšať ako riešenie problémov so všetkými akútnymi a chronickými ochoreniami žalúdka a čriev, ako aj proti tráviacim ťažkostiam a zápalom hrubého čreva.
  • Víno úspešne reguluje tráviacu flóru a ničí a reguluje rozmnožovanie škodlivých baktérií a červov.
  • Víno pomáha aj pri nedostatku chuti do jedla a slabosti spôsobenej chorobou, operáciou alebo zníženou imunitou.

Keďže dobrý krvný obeh a trávenie sú kľúčom k zdraviu spolu s dobrou činnosťou srdca a mozgu, je jasné, prečo sa tomuto vínu ľudovo hovorí liek na každú chorobu.

Recept na nápoj z vína, čučoriedok a borievky.

Požadované ingrediencie:

  • pol kila čerstvých čučoriedok
  • pol kilogramu plodov borievky
  • 1 liter dobrého domáceho červeného vína
  • pol litra silnej domácej pálenky
  • 3 lyžice domáceho medu
  • 3 lyžice cukru

Postup prípravy:

Umyte čučoriedky aj borievky a vložte ich do veľkej nádoby. Nalejte víno, aby zakrylo bobule. Necháme odstáť v chladničke 48 hodín. Potom do zmesi pridajte pol litra  silného alkoholu (brandy) med a cukor. Všetko dobre premiešame, aby sa med a cukor roztopili. Kompletnú zmes nechajte stáť 7 dní.

Užívanie:

Liek sa užíva tak, že sa ráno a večer užívajú 4 polievkové lyžice tohto vína. V každej dávke si dajte niekoľko čučoriedok, ktoré pred prehltnutím dobre požujte. Víno sa užíva 3 dni ráno a večer, potom nasleduje 2 dni prestávka. Používajte dovtedy, kým nespotrebujete celú dávku, ktorú ste pripravili podľa tohto receptu.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*