Ide o špeciálny druh vína z čučoriedok a borievky. Čučoriedky dokážu zjemniť pokožku a dokonca zabrániť rakovine. Posilňujú imunitu.
Konkrétne, tieto bobule majú viac antioxidantov ako akékoľvek iné čerstvé ovocie alebo zelenina, ktoré boli doteraz testované. Väčšina jej schopností pochádza z pigmentu zodpovedného za modrú farbu.
Sú skvelé pre zrak a zdravé srdce.
Znižujú hladinu cukru v krvi a tiež rozpúšťajú tuk okolo žalúdka.
Šálka surových čučoriedok obsahuje asi štyri gramy vlákniny. Rozpustná vláknina nachádzajúca sa v čučoriedkach dokáže absorbovať 11-16-násobok svojej vlastnej hmotnosti a tým urýchľuje pohyb čriev. Čučoriedky majú veľké množstvo mangánu, ktorý hrá hlavnú úlohu pri vývoji kostí.
Na druhej strane, plody borievky majú nezvyčajnú chuť a väčšinou sa používajú ako korenie v európskej a indickej kuchyni.
Tieto bobule sa používali ako liek v starovekom Grécku a ich prínos pre zdravie je známy dodnes.
Jednou z najužitočnejších zložiek borievky je 4-terpinén, ktorý pomáha znižovať hladinu kyseliny močovej, zlepšuje tráviaci systém a znižuje riziko vírusov.
V kombinácii majú tieto bobule neuveriteľný vplyv na vaše zdravie.
Recept je vlastne založený na bobuliach čučoriedky a borievky namočené vo víne a brandy a je to vlastne druh čučoriedkového vína.
Tento liečivý prostriedok sa používa predovšetkým pri problémoch:
- so zlým obehom,
- zlým krvným obrazom,
- pri bolestiach hlavy a závratoch,
- pri zábudlivosti a slabej pamäti.
Podobný čučoriedkový nápoj na tento účel sa spomína aj v záznamoch nájdených v Londýne z roku 1696.
Zoznam všetkých výhod tejto ľudovej medicíny tu nekončí.
- Toto víno by ste mali vyskúšať ako riešenie problémov so všetkými akútnymi a chronickými ochoreniami žalúdka a čriev, ako aj proti tráviacim ťažkostiam a zápalom hrubého čreva.
- Víno úspešne reguluje tráviacu flóru a ničí a reguluje rozmnožovanie škodlivých baktérií a červov.
- Víno pomáha aj pri nedostatku chuti do jedla a slabosti spôsobenej chorobou, operáciou alebo zníženou imunitou.
Keďže dobrý krvný obeh a trávenie sú kľúčom k zdraviu spolu s dobrou činnosťou srdca a mozgu, je jasné, prečo sa tomuto vínu ľudovo hovorí liek na každú chorobu.
Recept na nápoj z vína, čučoriedok a borievky.
Požadované ingrediencie:
- pol kila čerstvých čučoriedok
- pol kilogramu plodov borievky
- 1 liter dobrého domáceho červeného vína
- pol litra silnej domácej pálenky
- 3 lyžice domáceho medu
- 3 lyžice cukru
Postup prípravy:
Umyte čučoriedky aj borievky a vložte ich do veľkej nádoby. Nalejte víno, aby zakrylo bobule. Necháme odstáť v chladničke 48 hodín. Potom do zmesi pridajte pol litra silného alkoholu (brandy) med a cukor. Všetko dobre premiešame, aby sa med a cukor roztopili. Kompletnú zmes nechajte stáť 7 dní.
Užívanie:
Liek sa užíva tak, že sa ráno a večer užívajú 4 polievkové lyžice tohto vína. V každej dávke si dajte niekoľko čučoriedok, ktoré pred prehltnutím dobre požujte. Víno sa užíva 3 dni ráno a večer, potom nasleduje 2 dni prestávka. Používajte dovtedy, kým nespotrebujete celú dávku, ktorú ste pripravili podľa tohto receptu.
Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply