Vynikajúce čerešňové rezy s krémom, ktoré si obľúbi úplne každý!
Ingrediencie:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 15 dkg cukru
- 35 dkg polohrubej múky
- 1,5 dl mlieka
- 1,5 dl oleja
- 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
- 1 balíček prášku do pečiva
- 20 dkg odkôstkovaných čerešní
Na krém:
- 4 dl mlieka
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 2 dl šľahačkovej smotany
- 1 smeta fix
- 3 polievkové lyžice cukru
- 1 lyžička vanilkovej arómy
Na vrch:
- 10 dkg čokolády
- 1 dl šľahačkovej smotany
Príprava:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do krémová, pridáme mlieko a olej. Dobre premiešame, potom vmiešame múku a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej časti primiešame kakaový prášok.
Biele cesto vylejeme na olejom vymastený pekáč, na vrch pomaly vylejeme kakaové cesto.
Čerešne scedíme a rovnomerne rozložíme na vrch koláča, počkáme, kým sa „zaboria“ do cesta, potom pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-35 minút. Necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Keď je hotový, pridajte vanilkovú príchuť a nechajte vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme so smeta fix do tuha a pridáme do vychladnutého pudingu.
Krém natrieme na upečený korpus a dáme na 15 minút do chladničky.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vyšľaháme smotanu do tuha. Do šľahačky vmiešame vychladnutú čokoládu a opatrne natrieme na vrch koláča. koláč odložíme do chladničky a keď je krém dostatočne tuhý, môžeme ho krájať. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply