Každý, kto má rýchlovarnú kanvicu, robí každý deň TÚTO CHYBU: Ale len málokto vie, že je to zdraviu nebezpečné!

Takmer v každej modernej  domácností dnes nájdete rýchlovarnú kanvicu.

Kanvica je skvelá, ale nezabudnite z nej hneď použiť vodu. V opačnom prípade ju vylejte a nalejte novú. V žiadnom prípade ju opätovne neprihrievajte.

Konkrétny  čas si okamžite vyžaduje instantnú kávu alebo čaj a na to neexistuje lepšie riešenie ako  je rýchlovarná kanvica, ktorá uvarí vodu za menej ako minútu. A práve preto, že je taká rýchla, sa často stáva, že ju zapneme, zabudneme na ňu a po pol hodine sa vrátime. Nevadí, znova ju zapneme, počkáme, kým voda zovrie a urobíme si nápoj podľa vlastného výberu. A práve tu robíme veľkú chybu.

Odborníci totiž tvrdia, že dvakrát prevarená voda uvoľňuje arzén, dusičnany a fluór a stráca sa z nej všetok kyslík a dusík. Vodu je vhodné  prevariť len raz, pretože tak z nej odstránite škodlivé látky. Ale keď ju  prevaríte druhýkrát, zmení sa jej chemické zloženie, takže zdravé minerály sa stanú škodlivými.

Takáto zvýšená konzumácia arzénu môže viesť k rakovine, srdcovým a neurologickým ochoreniam a neplodnosti. Vyššie množstvo dusičnanov je extrémne karcinogénne a fluorid spôsobuje neurologické problémy.

Preto odborníci hovoria, ak ste už zabudli, že voda zovrela, vylejte ju a nalejte novú.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*