Ingrediencie:
- 15 dkg margarínu
- 25 dkg kryštálového cukru
- 4 žĺtky
- 25 dkg polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 10 dkg vlašských orechov
- 2-3 tabuľky čokolády
- 2 dcl mlieka.
Margarín vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, mleté vlašské orechy a ostatné suroviny. Cesto rovnomerne rozložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút.
- 4 bielka
- 20 dkg cukru
- 1/2 ČL vody
Zo 4 bielkov ušľaháme sneh.
20 dkg kryštálového cukru (podľajový cukor – cukor zalejeme 1/2 ČL vody a varíme na miernom ohni, kým sa cukor rozpustí, počkáme, kým sa voda trochu odparí, potom ešte horúcu zmes zašľaháme do snehu z vaječných bielkov). Rovnomerne navrstvíme na hotový koláč.
- 3 polievkové lyžice vody
- 3 polievkové lyžice cukru
- 10 dkg čokolády
- 8 dkg masla alebo margarínu
Všetky ingrediencie zmiešame, mierne zahrievame, kým sa čokoláda a maslo rozpustí a vymiešame do leskla. Vylejeme na vrch koláča. Počkajte, kým poleva trochu stuhne, nakrájajte koláč a vychutnávajte. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply