Diplomatic krém! Keď sa ho raz naučíte, iný krém už robiť nebudete…

Diplomatic Cream, nazývaný aj Italian Chantilly, je klasika talianskej cukrárskej výroby a kuchyne, veľmi vyhľadávaný a široko používaný krém do zákuskov a tort.

Ingrediencie:

Klasický Diplomatic Cream:

  • 4 vaječné žĺtky (80 g)
  • 120 g cukru
  • 25 g hladkej  múky 00
  • 25 g kukuričného škrobu( Maizenu)
  • 1 vanilkový struk (alebo  citrónová kôra z jedného citróna)
  • 500 ml mlieka
  • 250 ml čerstvej smotany na šľahanie

Postup:

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, primiešame múku a maizenu, dobre vymiešame, prilejeme trochu studeného mlieka a premiešame.

Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme jadierka z vanilkového struku ( alebo citrónovú kôru) a privedieme do varu. (Ak sme pridali citrónovú kôru, keď začne mlieko vrieť citrónovú kôru odstránime) Do vriaceho mlieka za stáleho miešania primiešame žĺtkovú zmes, intenzívne miešame do zhustnutia. Puding zakryjeme fóliou a odložíme do chladničky.

Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a spojíme s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Alternatívny recept na Diplomatic cream:

  • 4 vaječné žĺtky (80 g)
  • 120 g cukru
  • 25 g múky
  •  25 g kukuričného škrobu
  • 1 vanilkový struk (alebo 1 citrónová kôra)
  •  500 ml mlieka
  • 200 ml čerstvej smotany na šľahanie
  • 120 g mascarpone
  • 3 polievkové lyžice kryštálového cukru

Postup:

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, primiešame múku a maizenu, dobre vymiešame, prilejeme trochu studeného mlieka a premiešame.

Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme jadierka z vanilkového struku ( alebo citrónovú kôru) a privedieme do varu. (Ak sme pridali citrónovú kôru, keď začne mlieko vrieť citrónovú kôru odstránime) Do vriaceho mlieka za stáleho miešania primiešame žĺtkovú zmes, intenzívne miešame do zhustnutia. Puding zakryjeme fóliou a odložíme do chladničky.

Smotanu zmiešame s mascarpone a vymiešame do tuha( do peny) prešľaháme cukor. Zmiešame s vychladnutým pudingom a dobre vymiešame. Použijeme na plnenie koláčov, palaciniek a pod. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*