Neodolateľné Parížske rožteky krok za krokom! Podľa tohto receptu sa podaria každému…
Potrebné prísady:
- 5 bielkov
- 200g kr.cukru
- 250g orechov
- 1 PL polohrubej múky
- 1 malá žufanka strúhanky
Krém :
- 6dl mlieka
- 60g zlatý klas
- 350g pr.cukru
- 250g masla
- 125g hery
- kakao, alebo roztopenú čokoládu
Postup prípravy:
Všetko zmiešať a striekať rohlíčky. Ja ich pečiem na 150-ke. Len teraz netuším koľko ich z tej dávky víde. Možno 30ks, ale nie som si istá. Možno aj viac, alebo menej :o))
Krém:
Uvarený puding ( varím len mlieko so zlatým klasom) nechávam vychladnúť bez miešania. Po vychladnutí stiahnem kožu a jednoduch ju vyhodím. Potom puding rozmiešam šľahačom do hladka.
Maslo a práškový cukor vyšľaháme do biela. Potom postupne prišľahávame puding. Do hotového všľaháme trochu oleja, tým sa krém krásne nadľahčí a nieje taký ťažký. Ak by sa vám krémik zrazil napravíte to práve tým olejom, pridať kakao.
Všetky suroviny zmiešame do kopy.
Vrecko s hladkou rúrkou. Rožteky striekame na papier na pečenie.
Rožteky po upečení
reklama
Na rožteky striekame zúbkovanou rúrkou krém.
Po dobrom vychladnutí poťahujeme v čokoláde.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojmi priateľmi na Facebooku.
zdroj mimibazar
Leave a Reply