Suroviny:
CESTO
- 1 vajce
- 150 g cukru
- 1 čajová lyžička sóda bikarbóna
- 50 g maslo
- 2 lyžice mlieka
- 2 lyžice medu
- 450 g hladkej múky
- 1 lyžica kakaa
Krém
- 4 dl mlieka
- 2 a 1/2 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice práškového cukru
- 150 g masla
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
- 100 g tmavej čokolády
- 3 lyžice oleja
Postup:
Mlieko, med, kakao, maslo sódu bikarbónu, cukor a vajce zmiešame v miske, dáme na sporák a na miernom ohni za stáleho miešania zohrievame, kým zmes začne peniť. Múku preosejeme a primiešame do zmesi, vypracujeme hladké nelepivé cesto.
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a okamžite rozvaľkáme / s teplým cestom sa ľahšie pracuje/ a uložíme na vymastenú zadnú stranu plechu. Upečieme veľmi tenké 4 platy.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5-8 minút. Jemne prejdeme dlhým nožom popod upečený plát a oddelíme ho od plechu. Upečený plát položíme na čistú utierku. Necháme vychladnúť.
Krém:
Z mlieka, múky, vanilkového cukru a 2 PL cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým krémom, vymiešame do hladka.
Krém rozdelíme na tri rovnaké časti a naplníme vychladnuté pláty. Koláč odložíme na noc do chladničky, aby nám pláty zmäkli. Na druhý deň polejeme čokoládovou polevou.
Čokoládu a olej rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame do leskla. Polejeme koláč. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
zdroj: coolinarika
Leave a Reply