Ďalšie perfektné rezy podľa pani Adriany B.
Ingrediencie:
- 5 vajíčok
- ½ dl vlažnej vody
- 100 g kryštálového cukru
- ½ balíčka vanilkového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- marhuľový džem
1. plnka:
- 180-200 g detských piškót
- 1 a ½ pohára zaváraných marhúľ
- ½ dl marhuľovej šťavy
- ½ dl rumu
- 5 lyžíc kakaa
- 2,5 dl pohár celých nemletých orechov
2. plnka (krém):
- ½ l mlieka
- 2 Zlaté klasy
- 8 lyžíc cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g obyčajného masla
Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 75 g Cery
- pár kvapiek oleja
Postup:
Bielky oddelíme od žĺtkov, k bielkom pridáme vodu (sneh bude nadýchanejší a bude ho o trošinku viac), chvíľku prešľaháme, pridáme polovicu cukru, opäť chvíľku prešľaháme, pridáme zvyšný cukor, spolu s vanilkovým cukrom a vyšľaháme tuhý sneh.
Pridávame po jednom žĺtku, zakaždým zľahka prešľaháme, zašľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva /pridávame po lyžiciach/, vylejeme na maslom vymazaný a pomúčený plech, zarovnáme.
Pečieme doružova vo vyhriatej rúre pri teplote 170° C, približne 10-12 min. Piškóta nebude veľmi vysoká. Necháme dobre vychladnúť.
Necháme chvíľku vychladnúť, vrch piškóty môžete opatrne stiahnuť, plnka sa tak nebude odliepať od korpusu.
Plát natrieme hrubšou vrstvou marhuľového džemu.
Do misky si nachystáme marhule, poriadne ich pretlačíme (alebo zmixujeme – ale nie úplne na kašu)
Plnka: piškóty polámeme, môžete si pridať aj zvyšky z plátu, pridáme pretlačené marhule a orechy, 5 lyžíc kakaa /v orig. recepte sú uvedené 3 lyžice kakaa a 50 g postrúhanej čokolády na na varenie/ šťavu, rum /.
Všetko spolu zmiešame, navrstvíme na korpus a rozotrieme.
Uvaríme si krémovú plnku:
asi do 3 dl mlieka pridáme cukor a vanilkový cukor, privedieme do varu, vo zvyšných 2 dl mlieka vymiešame Zlaté klasy, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a občas premiešame. Necháme vychladnúť.
Maslo necháme zmäknúť, vymiešame do peny, po lyžiciach pridávame ku krému a zakaždým poriadne prešľaháme, krém dobre prešľaháme.
Krémovú plnku natrieme na piškótovú náplň. Zarovnáme.
Polejeme čokoládovou polevou.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a Ceru, pridáme necelú lyžičku oleja, vymiešame do leskla, polevu necháme chvíľku vychladnúť a rozotrieme na koláč. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply