Štít proti rakovine žalúdka a srdcovým ochoreniam. Pite ho každý deň a účinky rýchlo pocítite!

Chráni pred rakovinou a srdcovým ochoreniam! Lacný nápoj, ktorý sa oplatí piť každý deň…

Kvások z červenej repy patrí medzi prírodné prostriedky, ktoré naše staré mamy používali na posilnenie organizmu a zlepšenie trávenia. Ukazuje sa, že nápoj má dlhý zoznam zdraviu prospešných vlastností – užívať by ho mali najmä ľudia, ktorí bojujú s vysokým cholesterolom a hypertenziou.

1. Vlastnosti  kvásku z červenej repy

Cviklový kvások je kokteil vitamínov a minerálov. Cvikla je zdrojom vitamínov A, B, C, E, K, ako aj železa, draslíka, horčíka,  fosforu a vápnika. Jeden pohár šťavy z červenej repy poskytuje približne 14 g sacharidov, 4 g vlákniny a 3 g bielkovín.

2. Prírodný liek na vysoký cholesterol

Lekári už dlho zdôrazňujú kľúčovú zásadu – prevencia je lepšia ako liečba. Zachytenie skorých príznakov nebezpečných porúch vám umožňuje vyhnúť sa radikálnym metódam liečby. To okrem iného zahŕňa: arteriálna hypertenzia a hypercholesterolémia.

V počiatočnom štádiu môže zmena stravovacích návykov a zvýšená fyzická aktivita pomôcť regulovať poruchu. Ukazuje sa, že ďalšie vlastnosti  cvikly možno získať prípravou kvásku. Nápoj pomáha znižovať krvný tlak a hladinu cholesterolu.

3. Protirakovinový koktail

Cvikla je zdrojom cenných antioxidantov, ktoré zabraňujú procesom starnutia organizmu a majú protirakovinové vlastnosti. Výskum uskutočnený poľskými vedcami z Varšavskej univerzity prírodných vied (SGGW) ukázal, že pitie šťavy z nakladanej cvikly znižuje riziko chorôb, ako sú: na rakovina žalúdka.

4. Recept na cviklový kvások

Ingrediencie:

  • 1 kg cvikly,
  • 1,5 litra teplej prevarenej vody
  • lyžica soli,
  • pol hlavy cesnaku,
  •  25 zrniek čierneho korenia,
  • 8 zrniek nového korenia,
  • 6 bobkových listov.

Spôsob prípravy:

Cviklu nakrájajte na plátky, potom ich vložte do pohára a pridajte zvyšné koreniny. Všetko zalejte  teplou vodou až po uzáver, pevne zatvorte a  odložte na 10-14 dní na tmavé a chladné miesto. Po tejto dobe treba nápoj precediť a naliať do menších pohárov alebo fliaš – napoj je pripravený na pitie. Kvások treba skladovať v chladničke.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*