Dokonalé rezy Raffaello – Tak jednoduchý a chutný koláč som dlho nejedla!

Netušila som, že je to také jednoduché a také chutné! U nás mali  veľký úspech!

Ingrediencie

  • 6 vaječných bielkov,
  • 250 g cukru,
  • 100 g polohrubej múky,
  • 150 g strúhaného kokosu

Krém:

  • 6 žĺtkov,
  • 4 dl mlieka,
  • 160 g cukru,
  • 1 vanilkový pudingový prášok,
  • 200 g margarínu/masla

Postup:

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, opatrne pridáme  múku zmiešanú so strúhaným   kokosom. Bude z toho dosť husté, tvrdé cesto. Rozložíme ho na spodok  vymasteného a múkou vysypaného plechu  a pečieme, kým sa vrch trochu nezafarbí, ale nepečieme do hneda. Necháme vychladnúť!

Pudingový prášok rozmiešame v 1 dl studeného mlieka. Žĺtky zmiešame s 3 dl mlieka a cukrom, dáme variť, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme do hustá, necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Vymiešame do hladka.

Krém navrstvíme na kokosový základ, zarovnáme a posypeme strúhaným kokosom. Odložíme na 1-2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*