Veľmi chutný jesenný zákusok s bohatým krémom, ktorý veríme, že si rovnako ako my, obľúbite. Všetci milovníci gaštanov si prídu na svoje!
Ingrediencie
Plát:
- 4 žĺtky
- 1 vajce
- 10 dkg cukru
- 15 dkg gaštanového pyré
- 5 dkg rozpustenej čokolády
- 1 lyžica rumu
- 4 bielka
KRÉM I
- 35 dag gaštanového pyré
- 5 dl mlieka
- 20 dag masla
- 15 dag cukru
- 2polievkové lyžice rumu
- 1 balíček želatína
Krém II:
- 30 dag gaštanového pyré
- 5 dl sladkej smotany
- 1 1/2 želatíny
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
Ešte potrebujeme:
- 2,5 dl sladkej smotany
Postup:
Žĺtka a jedno vajce vymiešame s cukrom do peny, Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
Do žĺtkovej zmesi pridáme gaštanové pyré, dobre vymiešame, pridáme rozpustenú čokoládu s rum. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh.
Pečieme na vymastenom a strúhankou vysypanom plechu vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 20-25 minút. ( Toto cesto nikdy nepečieme na papieri na pečenie)
Krém I:
Na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme cukor, rum a mlieko na koniec vmiešame gaštanové pyré a želatínu. Ešte teplé vylejeme na upečený koláč. Necháme dobre vychladnúť.
Krém II
Smotanu vymiešame do tuhej šľahačky, pridáme gaštanové pyré, práškový cukor a nakoniec rozpustenú želatínu, natrieme na vychladnutý krém I.
Glazúra 1.
Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku, natrieme na vrch koláča. Koláč odložíme do chladničky stuhnúť.
Leave a Reply