Gaštanové kocky! Bohatý krémový zákusok, ktorý svojou chuťou dostane každého.

Veľmi chutný jesenný zákusok s bohatým krémom, ktorý veríme, že si rovnako ako my, obľúbite. Všetci milovníci gaštanov si prídu na svoje!

Ingrediencie

Plát:

  • 4 žĺtky
  • 1 vajce
  • 10 dkg cukru
  • 15 dkg gaštanového pyré
  • 5 dkg rozpustenej čokolády
  • 1 lyžica rumu
  • 4 bielka

KRÉM I

  • 35 dag gaštanového pyré
  • 5 dl mlieka
  • 20 dag masla
  • 15 dag cukru
  • 2polievkové lyžice rumu
  • 1  balíček želatína

Krém II:

  • 30 dag gaštanového pyré
  • 5 dl sladkej smotany
  • 1 1/2 želatíny
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru

Ešte potrebujeme:

  • 2,5 dl sladkej smotany

Postup:

Žĺtka a jedno vajce vymiešame s cukrom do peny, Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.

Do žĺtkovej zmesi pridáme gaštanové pyré, dobre vymiešame, pridáme rozpustenú čokoládu s rum. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh.

Pečieme  na vymastenom a strúhankou vysypanom plechu vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 20-25 minút. ( Toto cesto  nikdy nepečieme na papieri na pečenie)

Krém I:

Na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme cukor, rum a mlieko na koniec vmiešame gaštanové pyré a želatínu. Ešte teplé vylejeme na upečený koláč. Necháme dobre vychladnúť.

Krém II

Smotanu vymiešame do tuhej  šľahačky, pridáme gaštanové pyré, práškový cukor a nakoniec rozpustenú želatínu,  natrieme na vychladnutý krém I.

Glazúra 1.

Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku, natrieme na vrch koláča. Koláč odložíme do chladničky stuhnúť.

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*