Ingrediencie:
- kakaové sušienky asi 400 g ( BeBe)
- mascarpone 500 g
- smotana na šľahanie 30-36% 400 ml
- práškový cukor 2 polievkové lyžice
- kajmak ( alebo kondenzované karamelové mlieko)
- podlhovasté piškóty 12 kusov
- mliečna čokoláda 50g + lyžica mlieka
- 2 stužovače šľahačky alebo želatínu
Postup:
Najskôr si pripravíme krém.
Zmiešame 2 lyžice práškového cukru, pridáme 500 g mascarpone a smotanu na šľahanie, vymiešame do hustá. Pred koncom miešania pridáme stužovače šľahačky a vymiešame. ( Môžeme použiť želatínu rozmiešanú v troche vody).
Spodok formy vyložíme sušienkami, navrstvíme polovicu krému, zarovnáme. položíme druhú vrstvu sušienok a natrieme kajmakovú hmotu ( alebo karamelizované kondenzované mlieko) Zarovnáme. Uložíme tretiu vrstvu sušienok, navrstvíme druhú polovicu krému, zarovnáme.
Dlhé piškóty namočíme a uložíme na vrch koláča, ozdobíme čokoládovou polevou. Koláč odložíme na noc do chladničky. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply