Nenáročné, jednoduché a rýchle. Obľúbené piškótové TANGO REZY!

Tento bohato krémový dezert sa nikdy neomrzí. Jeho mínus je snáď len v tom, že sa musí nechať vychladiť, čo je väčšinou nemožné. Ubrániť ho je teda nadľudský výkon. Rodina aj priatelia nikdy nemajú toľko trpezlivosti na to, aby dezert v chladničke zostal potrebnú dobu.

Vyskúšajte ho s nami aj Vy. Príprava je jednoduchá, rýchla a nenáročná. Pomôcť Vám s ním tak môžu pokojne aj deti, ktoré tak na chvíľu zabavíte.

Ingrediencie:

– 760 g hladkej múky
– 1 bal. vanilkového pudingu
– 350 g práškového cukru
– 100 g zmäknutého masla
– 2 vajcia
– 1 bal. prášku do pečiva
– 150 ml mlieka

Krém:

– 250 g masla
– 200 g práškového cukru
– 1,2 l mlieka
– 4 bal. vanilkového pudingu

Na vrch:

– Detské piškóty podľa potreby a chuti
– 150 g horkej čokolády a 2-3 lyžice masla

Postup:

1)
V mise zmiešame všetky prísady na cesto. Cesto spracujeme. Vzniknuté cesto si rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme a dáme upiecť samostatne do rúry. Pečieme vo vymastenom a vysypanom plechu zhruba 10 minút pri 150 stupňoch

2)
Pripravíme si klasickým spôsobom puding. Z pudinkových práškov a zhruba 50 g práškového cukru a mlieka si uvaríme puding. Zvyšný cukor vyšľaháme s maslom a túto maslovú zmes pridáme do vychladnutého pudingu.

3)
Na plech (30 × 35 cm), alebo akýkoľvek tácku, dáme 1 plát upečeného korpusu a potrieme 1/3 krému. Rovnakým spôsobom pokračujeme so všetkými plátmi a zvyšným krémom. Krémom by ste mali končiť. Na krém poukladáte ľubovoľne piškóty a prelejete polevou z rozpusteného masla a čokolády. Dezert dajte vychladiť cez noc do chladničky.

Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*