Malé večerné občerstvenie: jumbo Žerbo gule! Nemohli sme sa dočkať, až čokoládová poleva úplne stuhne…
Prísady
- 150 g strúhanky zo sušienok,
- 100 g mletých orechov,
- 170 g hustého broskyňového džemu,
- 200 g tmavej čokolády (60%),
- 30 g mletých orechov (na dekoráciu),
- 1 lyžica slnečnicového oleja.
Príprava
Sušienky a orechy zmiešame dohromady, pridáme džem, vymiešame. Z hmoty tvarujeme malé guľky asi 25 g vo veľkosti vlašského orecha. Uložíme ich na plech na papier na pečenie a odložíme ich do chladničky.
Čokoládu roztopíme s olejom vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla. Vychladené guličky, namáčame v čokoláde, ozdobíme mletými orechmi a odložíme do chladničky, kým čokoláda stuhne.
Ak vás recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply