Suroviny:
- 4 vajcia
- 400 g kryštálového cukru
- 1,5 dl oleja
- 2 dl tekutého jogurtu
- 200 g múky
- 2 lyžice kakaa, 1 lyžička na pečivo
- 100 g mletých vlašských orechov
- 4 jablká
- 150 g čokolády
- 100 ml smotana na šľahanie
Postup:
4 žĺtky vyšľaháme s 200 g cukru, potom pridáme 1,5 dl oleja, 2 dl jogurtu, 200 g polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva. zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, a pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 10 minút.
4 bielky vyšľaháme s 200 g cukru, 100 g vlašských orechov a 4 nastrúhané jablká. Zmes dáme na predpečený plát a pečieme pri 180°c do ružova.
Smotanu na šľahanie dáme mierne zahrievať, nesmie vrieť, pridáme polámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí, vymiešame do hladka.
čokoládovým ganache polejeme upečený a vychladnutý koláč, necháme stuhnúť. Hotový koláč ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Pozrite si recept vo videu:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply