JABLČKOVO-ORIEŠKOVO-ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ! Kombinácia chutí, ktorú budete milovať…

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 400 g kryštálového cukru
  • 1,5 dl oleja
  • 2 dl tekutého jogurtu
  • 200 g múky
  • 2 lyžice kakaa, 1 lyžička na pečivo
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 4 jablká
  • 150 g čokolády
  • 100 ml smotana na šľahanie

Postup:

4 žĺtky vyšľaháme s 200 g cukru, potom pridáme 1,5 dl oleja, 2 dl jogurtu, 200 g polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 1  prášok do pečiva. zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, a pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi  10 minút.

4 bielky vyšľaháme s 200 g cukru, 100 g vlašských orechov a 4 nastrúhané jablká. Zmes dáme na predpečený plát a pečieme pri 180°c do ružova.

Smotanu na šľahanie dáme mierne zahrievať, nesmie vrieť, pridáme polámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí, vymiešame do hladka.

čokoládovým ganache polejeme upečený a vychladnutý koláč, necháme stuhnúť. Hotový koláč ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Pozrite si recept vo videu:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*