Medvedie labky hotové za 30 minút! Obľúbená vianočná cukrovinka.

Ingrediencie

  • 1 margarín
  • 1 šálka (150 ml) oleja
  • 1 šálka cukru
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 2 šálky mletých vlašských orechov
  • 1/2 prášku do pečiva
  • podľa  potreby hladkú múku

Postup:

Vymiešame margarín, cukor, vajcia a kyslú smotanu.

Pridáme olej a vlašské orechy, potom postupne pridávame trochu  múky zmiešanú s práškom do pečiva, vymiešame, postupne pridávame toľko múky, až kým nám nevznikne zmes, ktorá sa nelepí na ruky.

Vypracované cesto necháme hodinu v chladničke. Cesto naplníme do formičiek.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút. Vyberieme z formičiek,  ešte teplé posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*