Recept na Išelské tortičky priamo od pani cukrárky! Najlepšia vianočná cukrovinka akú poznám.

Budete potrebovať tieto suroviny:

  • 420 g hladkej múky
  • 140 g práškového cukru
  • 280 g masla
  • 60 g mletých orechov
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • štipka škorice

Náplň :

  • 150 g práškového cukru
  • 150 g mletých orechov
  • rum podľa chuti
  • pikantný džem podľa chuti

Na dekoráciu :

  • čokoládová poleva a polovice vlašských orechov

Postup:

  • Z uvedených prísad vypracujte cesto a nechajte ho dve hodiny odpočívať.
  • Vykrajujte ľubovoľné tvary, pečte na papieri na pečenie na plechu v predhriatej rúre asi 10 minút pri 170 stupňoch.
  • Náplň pripravíme zmiešaním cukru, orechov, trošky rumu (nie je potrebný) a džemu. Zlepíme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a nakoniec ozdobíme polovicou orecha.

Príjemné pečenie :)❤

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*