Neodolateľné Išler kolieska, takto ich máme radi podľa babičky.
Ingrediencie:
Cesto:
- 10 dkg margarínu
- 4 dkg masla
- 20 dkg hrubej múky
- 3 lyžice kakaa
- 7 dkg mletého cukru
- 1 žĺtok
Krém:
- 2 vajcia,
- 1 žĺtok
- 2 dl mlieko
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 dl kryštálový cukor
- 250 g maslo
- 3 PL múka hladká
Čokoládová poleva:
- 10 dkg čokolády na varenie
- 1 polievková lyžica oleja
Postup:
Zmiešame múku, kakao a cukor, pridáme žĺtok, margarín a maslo. Vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, na asi 3-4 mm. Pohárom alebo formičkou vykrajujeme kolieska a ukladáme ich na papier na pečenie, tak aby sa nedotýkali. Keď vykrojíte prvé kolieska, cesto jemne vymiesime.
Pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Upečené kolieska necháme vychladnúť.
Krém:
Vajcia a žĺtok, vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme múku a zašľaháme, pridáme trochu studeného mlieka a dobre vymiešame. Zvyšné mlieko privedieme do varu, pridáme vajíčkovú zmes a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny a spojíme s vychladnutou kašou, dobre vymiešame.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s olejom do leskla.
Vychladnuté kolieska spájame krémom po dva do spolu, namočíme do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply