Kolieska našej babičky, ktorým neodoláte – jednoducho sa roztopia v ústach!

Neodolateľné Išler kolieska, takto ich máme radi podľa babičky.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 10 dkg margarínu
  • 4 dkg masla
  • 20 dkg hrubej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 7 dkg mletého cukru
  • 1 žĺtok

Krém:

  • 2 vajcia,
  • 1 žĺtok
  • 2 dl mlieko
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 dl kryštálový cukor
  • 250 g maslo
  • 3 PL múka hladká

Čokoládová poleva:

  • 10 dkg čokolády na varenie
  • 1 polievková lyžica oleja

Postup:

Zmiešame múku, kakao a cukor, pridáme žĺtok, margarín a maslo. Vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.

Cesto  vyvaľkáme na pomúčenej doske, na asi 3-4 mm. Pohárom alebo formičkou  vykrajujeme kolieska a ukladáme ich na papier na pečenie, tak aby sa nedotýkali. Keď vykrojíte prvé kolieska, cesto jemne vymiesime.

Pečieme pri 180 °C asi  15 minút. Upečené kolieska necháme vychladnúť.

Krém:

Vajcia a žĺtok, vymiešame s cukrom  a vanilkovým cukrom do peny, pridáme múku a zašľaháme, pridáme trochu studeného mlieka a dobre vymiešame. Zvyšné mlieko privedieme do varu, pridáme vajíčkovú zmes a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame do peny a spojíme s vychladnutou kašou, dobre vymiešame.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s olejom do leskla.

Vychladnuté kolieska spájame krémom po dva do spolu, namočíme do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*