Každý má rád lahodné medovníčky – nám sa osvedčil tento recept, pretože je okamžite mäkký a lahodný!
Ingrediencie
- 2,5 dl medu
- 30 dkg margarínu
- 30 dkg práškového cukru
- Asi 1 kg hladkej múky
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 2 lyžičky škorice
- 4 žĺtky
Glazúra:
- 1 vaječný bielok
- 220 g práškového cukru
- 1 malá lyžička octu
Postup:
Roztopíme 2,5 dl medu a 30 dkg margarínu. Primiešame 30 dkg práškového cukru. Necháme mierne vychladnúť. Keď je zmes vlažná, primiešame asi 1kg múky zmiešanej s 2 lyžičky sódy bikarbóny a škoricu. Pridáme 4 žĺtky a dobre vymiešame.
Na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm, vykrajujeme tvary podľa vlastnej fantázie a pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 7-8 minút.
Poleva :
Práškový cukor preosejeme cez jemné sitko. K bielku pridáme niekoľko lyžíc cukru a spolu vymiešame (metličkou alebo šľahačom na nízkych otáčkach).
Postupne pridávame a zamiešavame všetok cukor. Šľahanie by malo zabrať asi 5 až 7 minút a výsledkom je lesklá poleva. Nakoniec pridáme malú lyžičku octu a vymiešame.
Polevu nanesieme do cukrárskeho či mikroténového vrecka a cez tenký nástavec či dierku kreslíme čiary, bodky a iné vzory na vychladnuté medovníčky.
Leave a Reply