Mäkké medovníčky s polevou – náš tradičný recept.

Každý má rád lahodné medovníčky – nám sa osvedčil tento recept, pretože je okamžite mäkký a lahodný!

Ingrediencie

  • 2,5 dl medu
  • 30 dkg margarínu
  • 30 dkg práškového cukru
  • Asi 1 kg  hladkej múky
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžičky škorice
  • 4  žĺtky

Glazúra:

  • 1 vaječný bielok
  • 220 g práškového cukru
  • 1  malá lyžička octu

Postup:

Roztopíme 2,5 dl medu a 30 dkg margarínu. Primiešame 30 dkg práškového cukru. Necháme mierne vychladnúť. Keď je zmes vlažná, primiešame asi  1kg múky zmiešanej s  2 lyžičky sódy bikarbóny a škoricu. Pridáme 4 žĺtky a dobre vymiešame.

Na dobre pomúčenej doske  vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm, vykrajujeme tvary podľa vlastnej fantázie a pečieme na plechu  na papieri na pečenie  vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 7-8 minút.

Poleva :

Práškový cukor preosejeme cez jemné sitko. K bielku pridáme niekoľko lyžíc cukru a spolu vymiešame (metličkou alebo šľahačom na nízkych otáčkach).

Postupne pridávame a zamiešavame všetok cukor. Šľahanie by malo zabrať asi 5 až 7 minút a výsledkom je lesklá poleva. Nakoniec pridáme malú lyžičku octu a vymiešame.

Polevu nanesieme do cukrárskeho či mikroténového vrecka a cez tenký nástavec či dierku kreslíme čiary, bodky a iné vzory na vychladnuté medovníčky.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*