
Jeden z našich obľúbených receptov!
Ingrediencie:
- 280 g polohrubej múky
- 200 g masla
- 4 vajcia (230 g)
- 120 g práškového cukru
- 70 g mletých orechov
- 50 g Gustín
- 1 prášok do pečiva
- 100 ml mlieka
- 1 vanilkový cukor
- citrónová kôra
- 50 g jogurtu
Ešte potrebujeme:
- 40 g mandľových lupienkov
- 250 g vykôstkovaných čerešní
Cukrová poleva:
- 4 polievkové lyžičky práškový cukor
- citrónová šťava
- prevarená voda podľa potreby.
Postup:
Múku zmiešame s kypriacim práškom, Gustinom, mletými lieskovými orieškami, strúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Maslo vymiešame s cukrom do peny, po jednom pridajte vajíčka a stále miešajte. Ku koncu pridáme mlieko a jogurt, zmiešame so zmesou múky.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, navrch rozložíme čerešne, potom mandľové lupienky a koláč pečieme do vyhriatej rúry na 180°C asi 25 minút.
Vychladnutý koláč podľa potreby polejeme cukrovou polevou.
Cukrová poleva: (nemusí byť)
Cukor zmiešame s citrónovou šťavou vymiešame, podľa potreby pridáme prevarenú vodu.
Dobrú chuť!
Leave a Reply