Babičkin rýchly KRÁTER KOLÁČ! Náš obľúbený rodinný recept…

Ak chcete rýchly koláč  s piškótou a krémom, tak toto je pre vás tá správna voľba, extra rýchly koláč, všetko v jednom. Kakaová piškóta s pudingovým krémom a kyslou smotanou, vyskúšajte, neoľutujete!

Ingrediencie:

  • 1 prášok do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 250 gramov polohrubej  múky
  • 1 dcl oleja
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 dcl mlieka
  • 5 vajec
  • 250 gramov cukru

Krém:

  • 8 dcl mlieka
  • 4 vrecúška vanilkového cukru,( ak chcete môžete pridať cukor podľa návodu na pudingovom prášku)
  • 2 baličky vanilkový pudingový prášok

Na vrch na poliatie:

  • 4 dcl kyslej smotany
  • 6 lyžíc práškového cukru

Postup:

Najskôr si uvaríme puding. Z mlieka pudingových práškov a vanilkového cukru uvaríme puding, podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť.

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.

Žĺtky  vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, za stáleho miešania pridáme  olej a mlieko,  primiešame kakao, múku a prášok do pečiva, nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielok.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný sneh. Zarovnáme. Do cesta lyžicou poukladáme vychladnutý puding. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút.

Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a natrieme na vrch  upečeného  koláča, potom pečieme ešte asi 10 minút v rúre.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*