
Ak chcete rýchly koláč s piškótou a krémom, tak toto je pre vás tá správna voľba, extra rýchly koláč, všetko v jednom. Kakaová piškóta s pudingovým krémom a kyslou smotanou, vyskúšajte, neoľutujete!
Ingrediencie:
- 1 prášok do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 250 gramov polohrubej múky
- 1 dcl oleja
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 dcl mlieka
- 5 vajec
- 250 gramov cukru
Krém:
- 8 dcl mlieka
- 4 vrecúška vanilkového cukru,( ak chcete môžete pridať cukor podľa návodu na pudingovom prášku)
- 2 baličky vanilkový pudingový prášok
Na vrch na poliatie:
- 4 dcl kyslej smotany
- 6 lyžíc práškového cukru
Postup:
Najskôr si uvaríme puding. Z mlieka pudingových práškov a vanilkového cukru uvaríme puding, podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, za stáleho miešania pridáme olej a mlieko, primiešame kakao, múku a prášok do pečiva, nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielok.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný sneh. Zarovnáme. Do cesta lyžicou poukladáme vychladnutý puding. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 40 minút.
Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a natrieme na vrch upečeného koláča, potom pečieme ešte asi 10 minút v rúre.
Leave a Reply