Najzdravšia rastlinka, ktorá nám rastie priamo pod nosom a vôbec si ju nevšímame!
Maria Treben objavila niečo úžasné. Táto rastlina je v záhrade každého a všetky jej časti možno konzumovať a používať v prírodnej medicíne: tiež jej korene, stonky, listy, kvety a semená.
Vo svojej knihe Zdravie z Božej lekárne napísala, že od tej doby, čo objavila liečivú silu žihľavy, konzumovala túto rastlinu každý deň.
Žihľava sa objavuje dvakrát ročne: na jar a na jeseň.
Môžete vypiť 2-3 šálky žihľavy denne: prvú ráno, asi pol hodiny pred raňajkami a neskôr počas dňa ďalšie 1-2 šálky.
Terapeutka hovorí, že ak budete čaj piť po malých dúškoch, liečebný účinok bude ešte výraznejší.
„Po každom takomto nápoji sa cítim neporovnateľne lepšie a zakaždým mám pocit, že dokážem dosiahnuť trikrát toľko, ako obvykle.“ píše Maria Treben.
Žihľava môže okrem svojich tonizujúcich a energizujúcich účinkov pomôcť aj pri prevencii mnohých chorôb.
„Moja rodina a ja už roky neberieme žiadne lieky a cítime sa odolne a mladistvo.“ povedala Maria Treben.
V prípade vážnejších ochorení by mala žihľavová kura pokračovať niekoľko týždňov.
Žihľava blahodárne pôsobí:
- ochorenie pečene, žlče a sleziny;
- slezinný nádor;
- katarálne ochorenie žalúdka a dýchacích ciest;
- žalúdočné kŕče;
- v prípade žalúdočného alebo črevného vredu;
- pľúcne ochorenie;
- choroby krvi a krv tvoriaceho systému;
- leukémie;
Žihľavovú kúru sa odporúča si spraviť 2 krát do roka, na jar a na jeseň. 3 týždne vkuse pite žihľavový čaj, denne 3 šálky. Pomáha predchádzať nachladnutiu, vírusovým a bakteriálnym infekciám a je účinný aj proti alergiám (ako je alergická nádcha alebo tiež známa ako senná nádcha).
Žihľava účinne čistí krv a pokožku. Pomáha zbaviť sa ekzémov a bolesti hlavy. Súčasne predchádza bolestiam kĺbov a reumy.
Vďaka vysokému obsahu železa v žihľavovom čaji zvyšuje hladinu hemoglobínu v krvi, takže môže byť účinná tiež v prípade únavy, slabosti, a vyčerpania.
Podľa Marie Treben sa žihľava musí variť len asi 30 sekúnd, ale v žiadnom prípade by nemala byť varená dlhšie. Rastlina si tak zachováva svoje cenné aktívne zložky.
Zdieľajte tento článok so svojimi priateľmi na Facebooku!
Leave a Reply