V črevách pôsobí ako metla. Omladzuje a posilňuje vlasy a nechty!

Už naše babičky na účinky tohto nápoja nedali dopustiť!

Kvások sa dá využiť nielen v kuchyni na prípravu cesta či pečenie chleba. Môžete si z neho pripraviť zdraviu prospešný nápoj, ktorý prečistí vaše črevá a pomôže vám schudnúť.

Kvasnice, resp. droždie, sú v skutočnosti akýmsi živým organizmom, alebo zmesou mikroskopických živých organizmov. Obsahujú živé zlisované kvasinky Saccharomycescerevisiae, ktoré patria medzi jednobunkové huby, viditeľné len pod mikroskopom. Čerstvá kocka droždia a jeho sušená varianta sú rovnako „živé“ a obsahujú také isté množstvo prospešných mikroorganizmov. Existujú aj pivovarské kvasnice, ktoré sú síce o niečo menej účinné, avšak tak isto sa v nich nachádzajú živé kultúry.

Kvasnicový nápoj chráni pred obezitou a starnutím

Už Hippokrates odporúčal podporovať zdravie nápojom pripraveným z kvasníc. Zdôrazňoval jeho cenné posilňujúce a čistiace vlastnosti. Dnes už dobre vieme, že kvasnice podporujú nielen fungovanie imunitného systému, ale priaznivo vplývajú aj na stav našich vlasov a nechtov.

Odporúčajú sa ľuďom, ktorí sa sťažujú na kožné problémy alebo mastnú pleť. Nápoj na báze kvasníc ochráni organizmus aj pred psychickým a fyzickým vyčerpaním. To všetko vďaka hodnotným zložkám, ktoré sa nachádzajú v tomto produkte.

Kvasnice sú zdrojom vitamínov skupiny B, draslíka, zinku, horčíka, chrómu, fosforu, železa, jódu, mangánu, vápnika, selénu a sodíka. Obsahujú aj biotín, ktorý priaznivo vplýva na stav našich vlasov, pokožky a nechtov.

Pravidelné pitie kvasnicového nápoja vďaka obsahu chrómu predchádza nadváhe a obezite. Zmes navyše zabraňuje šediveniu a vypadávaniu vlasov.

Poznámka: Počas liečby by ste však mali byť opatrní a neprekračovať odporúčanú dennú dávku nápoja (40-50 g).Inak si môžeme ublížiť. Môžu sa vyskytnúť problémy s tráviacim systémom.

 Dôležité je tiež nekonzumovať surové droždie, pretože v tomto stave negatívne ovplyvňuje črevnú bakteriálnu flóru!

Ako teda pripraviť kvasnicový nápoj?

Rozdrvte 40-50 g surového droždia a potom ho zalejte vriacou vodou. Intenzívne miešajte, kým sa droždie úplne nerozpustí vo vode. Zmes odstavte a nechajte vychladnúť. Keď vychladne, vypijeme celý nápoj. Odborníci odporúčajú užívať kvasinkovú kúru aspoň 2 mesiace.

Môžete vyskúšať aj tento recept – Drožďové halušky do polievky:

Potrebujeme:

  • ½ kocky droždia
  • 2 lyžice oleja
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipku soli
  • 2 – 3 lyžice strúhanky

Postup: Na oleji opražíme podrvené droždie. Smažíme, pokiaľ droždie neprestane peniť. Necháme vychladnúť a pridáme surové vajce, soľ, prelisovaný cesnak a strúhanku podľa potreby tak, aby vzniklo cesto. To pridáme cez haluškár do vriacej polievky. Keď halušky vyplávajú, sú hotové. Aj tak ich však nechajte ešte aspoň minútku prevrieť.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*