No, myslím, že som našiel tohtoročný „nový“ koláčik na Vianoce!
Ingrediencie na cesto:
- 500 g múky,
- 100 g margarínu,
- 80 g cukru,
- 5 lyžíc medu
- 1 celé vajce,
- 1 dl mlieka,
- 1 ČL sódy bikarbóny
Krém:
- 1 liter mlieka,
- 200 g múky,
- 300 g cukru,
- 400 g margarínu,
- 2 balíčky vanilkový cukor
Postup:
Múku rozdrobíme s margarínom a s ostatnými surovinami vymiesime cesto (podľa potreby podlejeme trochou mlieka), upečieme
4 pláty pri 180 stupňoch asi 8 minút (nepečte príliš do hneda). Necháme vychladnúť! Okraj z plátov si odkrojíme a rozdrobíme na strúhanku.
Na krém skaramelizujeme cukor, zalejeme asi 2-3 dl vlažného mlieka a na miernom ohni miešame, kým sa karamel neroztopí.
Múku zmiešame so studeným mliekom do hladka, precedíme a pridáme zvyšné studené mlieko, potom rozpustený karamel a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť.
Margarín vymiešame do peny s vanilkovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu, vymiešame do hladka.
Pláty naplníme krémom, krém natrieme aj na vrch, a posypeme strúhanku s platov a čokoládovými perličkami alebo strúhanou čokoládou. Odložíme na noc do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply