Tento recept som hľadala už dlho, ale teraz som ho konečne našla. Bol neopísateľne výborný!
INGREDIENCIE:
- 30 dkg hladkej múky
- 10 dkg práškového cukru
- 1 lyžička. vanilkový cukor
- 20 dkg margarínu
- 1 vajce
- 20 g kakaového prášku
POSTUP:
Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme vajíčko, rozmrvíme ho s maslom a vymiesime cesto. Rozdelíme na dve časti , do jednej vmiešame kakaový prášok, druhú časť necháme čistú. Samostatne ich zabaľte do plastovej fólie a vložte na niekoľko hodín do chladničky. (alebo aj na celú noc)
Obe cestá rozvaľkáme na obdĺžnik rovnakej veľkosti a hrúbky (rozvaľkáme na hrúbku cca 4-5 mm), potom pláty uložíme na seba. Zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Keď závin dostatočne stuhol. Nakrájame na plátky s hrúbkou 5-6 mm, uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie vzdialené od seba 2 cm. (neobsahuje prášok do pečiva, ale keďže ide o vláčne cesto, pri pečení sa trochu roztiahne).
Pečieme v teplovzdušnej rúre pri 180 stupňov asi 10 minút. Absolútne nie je potrebné ho ďalej piecť, aj keď máme pocit, že je cesto ešte mäkké, pretože kým vychladne, poriadne stuhne, no stále zostane lahodne mäkké a drobivé. Ak ho však prepečiete, môže byť veľmi tvrdé. Vytiahnite teda z rúry, aby bolo cesto ešte trochu mäkké.
V klasickej rúre pečieme pri 200 stupňov asi 10-11 minút.
Dobrú chuť!
Leave a Reply