Jednoduché a nenáročné kokosové rezy na prípravu, veľmi podobné bounty čokoládovým tyčinkám. Všetci si ich zamilujú!
Ingrediencie:
- 125 g margarínu
- 100 g cukru
- 3 vajcia
- 2 lyžice kakaa
- 200 gramov múky
- 3 lyžice mlieka
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Sirup:
- 2 lyžice cukru
- 100 ml mlieka
kokosový krém:
- 300 ml mlieka
- 3 lyžice krupice
- 100 g margarínu
- 100 g cukru
- 100 g kokosu
Glazúra:
- 200 g mliečnej čokolády
- 6 až 8 lyžíc sladkej smotany
Biela glazúra:
- 50 g bielej čokolády
- 3 lyžice sladkej smotany
Postup:
Margarín a cukor vymiešame do peny. Počas miešania pridajte po jednom vajcia a potom pridajte po troche mlieko. Dobre vymiešame.
Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame a pridáme k zmesi.
Pečieme vymastenom na plechu vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút pri 180°C.
Cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom a necháme na miernom ohni, stále miešame, kým sa všetko nerozpustí.
Mlieko a cukor privedieme do varu, pridáme maslo a krupicu, za stáleho miešania uvaríme do hustá. Pridáme kokos a všetko dobre premiešame. Nechajte pár minút postáť a potom nalejte na ešte teplý upečený plát, ktorú ste nechali v pekáči. Krém rovnomerne rozotrieme. Nechajte koláč 30 minút v chladničke, stuhnúť.
Čokoládu a sladkú smotanu rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla. Koláč vyberieme z chladničky a polejeme čokoládovou polevou.
Keď poleva stuhne, nakrájajte na úhľadné obdĺžniky.
Bielu čokoládu s 3 lyžicami smotany rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla.
Kúsky poukladajte na mriežku, a ozdobte každý kúsok samostatne. Necháme stuhnúť! Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply