Maďarka – náš obľúbený zákusok, ktorý nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 600 g hladká  múky  špeciál
  • 100 g masla
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 2 dl kyslej smotany
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny

Krém:

  • 2 litre mlieka
  • 250 g cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 50 g Gustín
  • 200 g čokolády na varenie
  • 250 g masla

Čokoládová poleva:

  • 180 g masla
  • 200 g čokolády na varenie

Postup:

Pláty

Vajíčka, cukor a maslo  dobre vyšľaháme, pridáme  múku, sódu bikarbónu a kyslú smotanu a  vymiesime hladké cesto. Rozdelíme  na 5 rovnakých častí. Každú časť   vyvaľkáme  na tenko na  papieri na pečenie  a pečieme na obrátenom plechu 7-8 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

Krém

Múku, Gustín  a cukor vyšľaháme  s trochou studeného mlieka a zvyšok mlieka privedieme do varu. Zmes nalejeme do vriaceho mlieka  a  za stáleho miešania  varíme na miernom ohni, kým krém nebude mať konzistenciu pudingu. Pridáme čokoládu a miešame, kým sa čokoláda roztopí. Odstavíme z ohňa a do horúceho krému zašľaháme maslo. Šľaháme, kým sa všetko spojí.

Pláty natrieme teplým krémom, vrch posledného plátu nenatierame. Koláč odložíme na noc do chladničky.

Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla.

Vychladnutý koláč potrieme čokoládovou polevou. Ozdobíme  bielou čokoládou. Polevu necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*