Ingrediencie:
Cesto:
- 600 g hladká múky špeciál
- 100 g masla
- 100 g cukru
- 2 vajcia
- 2 dl kyslej smotany
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
Krém:
- 2 litre mlieka
- 250 g cukru
- 150 g hladkej múky
- 50 g Gustín
- 200 g čokolády na varenie
- 250 g masla
Čokoládová poleva:
- 180 g masla
- 200 g čokolády na varenie
Postup:
Pláty
Vajíčka, cukor a maslo dobre vyšľaháme, pridáme múku, sódu bikarbónu a kyslú smotanu a vymiesime hladké cesto. Rozdelíme na 5 rovnakých častí. Každú časť vyvaľkáme na tenko na papieri na pečenie a pečieme na obrátenom plechu 7-8 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
Krém
Múku, Gustín a cukor vyšľaháme s trochou studeného mlieka a zvyšok mlieka privedieme do varu. Zmes nalejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým krém nebude mať konzistenciu pudingu. Pridáme čokoládu a miešame, kým sa čokoláda roztopí. Odstavíme z ohňa a do horúceho krému zašľaháme maslo. Šľaháme, kým sa všetko spojí.
Pláty natrieme teplým krémom, vrch posledného plátu nenatierame. Koláč odložíme na noc do chladničky.
Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do leskla.
Vychladnutý koláč potrieme čokoládovou polevou. Ozdobíme bielou čokoládou. Polevu necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply