Ak hľadáte dokonalý recept na koláč, ktorý zapôsobí na hostí aj rodinu, ste na správnom mieste! Každé sústo tohto koláča sľubuje nezabudnuteľný chuťový zážitok.
INGREDIENCIE:
Cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 200 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 200 g masla
- 2 lyžice medu
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
Orechová náplň:
- 350 g vlašských orechov
- 50 g cukru
- 4 lyžice medu
- 125 g masla
Krém:
- 300 ml mlieka
- 1/2 lyžice vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
- 1/2 lyžice hladkej múky
- 80 g cukru
- 2 lyžice vanilínového cukru
- 250 g masla
Postup:
Najskôr si pripravíme krém:
Pudingový prášok, zmiešame s múkou a rozmiešame v troche studeného mlieka. Zvyšok mlieka privedieme do varu, pridáme cukor a vanilkový cukor, keď začne mlieko vrieť pridáme rozmiešaný puding a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny a vymiešame s vychladnutým krémom. Dobre premiešame.
Korpus:
Múku zmiešame so sódou bikarbónou.
Do misy dáme maslo, cukor, vajcia a med, pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a vymiešame do hladka. Cesto rozdelíme na polovice, plech vystelieme papierom na pečenie, polovicu cesta rozvaľkáme na plech, popicháme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Druhú polovicu cesta si odložíme. Necháme vychladnúť.
Orechová náplň:
Orechy nasekáme na hrubo, dáme na panvicu, pridáme maslo, cukor a med. Pomaly zahrievame a miešame, kým sa maslo a cukor rozpustí a zmes sa spojí.
Druhú polovicu cesta rozvaľkáme na spodok plechu vystlaný papierom na pečenie. Popicháme. Na vrch rozotrieme orechovú náplň a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 10 minút. Necháme vychladnúť!
Prvý upečený plát dáme na spodok, rovnomerne naň rozotrieme krém, zarovnáme, na vrch položíme druhý plát orechmi ma vrch, jemne zatlačíme a odložíme do chladničky stuhnúť. Keď koláč stuhne, a zmäkne, môžeme ho nakrájať. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí – VIDEORECEPT
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply