Ingrediencie:
- 4 tortové oblátky
- 250 g margarín
- 30 dg cukru
- 50 dg maslových sušienok
- 10 dg čokolády na varenie
- 2 dl vody
- 2 polievkové lyžice kakaa
- rumová aróma
- vanilková aróma
- 1 obyčajný vanilkový cukor
Postup:
Polovicu sušienok pomelieme a druhú polovicu po vložení do vrecka rozdrvíme valčekom.
Vodu, cukor a vanilkový cukor privedieme do varu, znížime plameň a pridáme margarín nasekaný na malé kúsky a čokoládu nalámanú na kúsky. Miešame, kým sa všetko neroztopí a nespojí.
Pridáme sušienky a kakao a dobre premiešame. Ak je hmota príliš riedka (hoci pri týchto ingredienciách by sa to stať nemalo), odstavte ju a počkajte asi 15 minút, kým sušienky nasajú trochu ‚tekutiny‘ a zhustne.
Oblátky naplníme krémom. Zaťažíme a necháme vychladnúť. Nakrájame podľa potreby.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply