VIANOČNÁ ŽERBÓ ROLÁDA! Chutný recept krok za krokom…

Ingrediencie:

  • 40 dkg hladkej múky
  • 10 dkg cukru
  • 10 dkg tuku
  • 1 vajce
  • strúhaná kôra z 1 pomaranča
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 1 dl vlažného mlieka.

Náplň orechová

  • 30 dkg vlašských orechov
  • 25 dkg broskyňového džemu
  • 1 ČL rumovej arómy
  • 1 polievková lyžica medu.

Náplň makovo- lekvárová

  • 200g mletý mak
  • 200 g slivkový lekvár

Na čokoládovú polevu

  • 10 dkg masla
  • 4 lyžice cukru
  • 4 lyžice kakaového prášku
  • 1 ČL rumová aróma
  • 4 lyžice vody.

Postup:

Múku preosejeme do misy, pridáme cukor a droždie. Rozmiešame. Pridáme  vajce, rozpustený tuk a nastrúhanú kôru z pomaranča. Pridajte vlažné mlieko, premiešajte a nechajte 20-30 minút odpočívať.

Kým cesto odpočíva, zmiešame vlašské orechy s džemovou a rumovou arómou a 1 polievkovou lyžicou medu.

Mak zmiešame so slivkovým lekvárom.

Odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme  na tenko  a jeden plát natrieme orechovým krémom. Potom ho opatrne zrolujte.

Druhý plát natrieme makovou náplňou. Zrolujeme.

 

Rolky necháme  odpočívať asi 15 minút.  Rolády  popicháme špáradlom až po spodok. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 25 minút.

Suroviny na čokoládovú polevu si odmeriame do misky a na miernom ohni zahrievame, kým sa cukor neroztopí a nezhustne, Upečené a vychladnuté Zerbo rolky polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*