Nemôžete snívať o lepšom koláčiku na Vianoce!
Ingrediencie:
- 10 dkg cukru
- 10 dkg mletých vlašských orechov
- 1 vrecko prášku do pečiva
- 2,5 dl sýtenej minerálnej vody
- 15 dkg múky
- 10 polievkových lyžíc ovocnej šťavy alebo kávy (podľa chuti, na namáčanie)
Na krém:
- 3 dl šľahačkovej smotany
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- Nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
- 10 dkg nasekaných vlašských orechov
Príprava:
Minerálku vymiešame s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a orechmi a za stáleho miešania pridáme do cukrovej minerálky.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 25 minút. Upečené cesto otočíme a z ešte teplého stiahneme papier na pečenie. Necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto popicháme vidličkou a polejeme ovocnou šťavou alebo kávou.
Vyšľaháme tuhú šľahačku, pridáme cukor a navrstvíme na orechový plát . Posypeme vlašskými orechmi a strúhanou pomarančovou kôrou, necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply