Zabudnite na trojobal! Toto vylepšenie si každý zamiluje…
Kuracie rezne máme veľmi radi, ale v lete si rada uľahčiť prácu a namiesto státia pri rozpálenej panvici radšej trávim čas inak. Tieto rezne sú naozaj fantastické – rýchle, chrumkavé a vhodné aj na grilovanie…
Navyše, je to oveľa zdravšie, než vyprážané.
Potrebujeme:
4 ks kuracích pŕs
30 g horčice
50 g majonézy alebo kyslej smotany
30 ml oleja
2 lyžičiek medu
4 strúčiky cesnaku
soľ
červená paprika
mleté čierne korenie
Postup:
Na marinádu všetko zmiešame. Mäsko si umyjeme, nakrájame na čo tenšie plátky a osušíme.
Vložíme do marinády aspoň na dve hodinky (ideálne na noc) a potom len preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre asi 30 minút.
Obrátime a necháme dopiecť.
Pre chrumkavejšiu verziu, obaľte pred pečením v strúhanke a pokvapkajte olejom.
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi!
Leave a Reply