Talianka, ktorá sa dožila 116 rokov prezradila, čo jedla pri každom jedle. Budete prekvapený!
Keď 6. júla 2018 zomrela Talianka Guiseppina Progetto, bola to najstaršia žena v Európe vo veku 116 rokov.
Narodila sa 20. marca 1903 a od decembra 2017 bola najstaršou ženou v Európe.
Ona sama nič nerobila preto, aby sa dožila svojho pokročilého veku, ale keď sa jej na to opýtalo jedno z jej vnúčat, musela sa opýtať, koľko má v skutočnosti rokov.
Každé jedlo zakončila malým kúskom čokolády
Rodina tiež nemá žiadne zvláštne predstavy o jej pokročilom veku, pretože, ako hovoria; „Vždy tam bola.“ Čo je pravda, pretože dožiť sa takéhoto veku je niečo mimoriadne. Mnohí si kládli otázku, ako sa jej podarilo dosiahnuť takýto pokročilý vek – a zároveň zostala fyzicky aj psychicky bdelá – a čo za tým bolo. Čokoláda!
Nie, že by všetky jedlá pozostávali z čokolády, nie, ale každé jedlo vždy končila malým kúskom čokolády. A najlepšie tmavá čokoláda s vysokým obsahom kakaa, píše taliansky The Local.
Aj keď sa často hovorí, že čokoláda je zdravá v menších množstvách, v tejto oblasti sa urobilo málo výskumov. Teraz sa však uskutočnil nejaký výskum, ktorý naznačuje, že čokoláda môže mať skutočne zdraviu prospešný účinok, a ak to nebudete preháňať, bude mať viac výhod ako nevýhod.
Nielenže tmavá čokoláda obsahuje veľa antioxidantov, v skutočnosti viac ako v rôznych plodoch, ako sú brusnice a čučoriedky. Hovorí sa, že je schopná predchádzať rakovine, obsah flavanolu pôsobí proti demencii a mozgovej príhode a ovplyvňuje krvný obeh okrem iného v srdci. Čo zase zabraňuje niekoľkým známym srdcovým chorobám.
Okrem toho štúdia uskutočnená v roku 2009 ukazuje, že denná konzumácia tmavej čokolády pozitívne ovplyvňuje hladinu cholesterolu, zatiaľ čo ďalšia štúdia uskutočnená v roku 2015 ukazuje, že tmavá čokoláda znižuje krvný tlak a ovplyvňuje hladinu cukru v krvi diabetikov 2. typu.
Takže nielenže čokoláda pomohla Guiseppina Progetto mať dlhý a rušný život, ale aj dobre chutí.
Leave a Reply