Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 10 g. vanilkový cukor
- 120 g. cukor
- 120 ml. mlieko
- 120 ml. slnečnicový olej
- 200 g hladká múka
- 12 g. prášok do pečiva
- 60 g mleté orechy
Krém:
- 800 ml. mlieko
- 2 žĺtky
- 20 g. vanilkový cukor
- 5 lyžíc cukru
- 4 lyžice kukuričného škrobu ( Maizena)
- 2 lyžice masla (40 g)
- 60 g biela čokoláda
- 100 ml. mlieko
Postup:
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame mlieko a olej, potom opatrne primiešame múku a prášok do pečiva a nakoniec pridáme mleté orechy, premiešame.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút. Necháme vychladnúť. Okraje plátu odrežeme a rozdrobíme na jemno, odložíme bokom.
Plát rozrežeme na polovice.
800 ml mlieka zmiešame so žĺtkami, pridáme cukor a vanilkový cukor a kukuričný škrob. Rozmiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do ešte horúceho pudingu pridáme 2 lyžice masla a bielu čokoládu, vymiešame do hladka.
Jeden plát polejeme trochou ( asi 50 ml mlieka) a položíme na spodok formy. Polovicu ešte teplého krému rovnomerne rozotrieme na plát a zarovnáme. Položíme druhý plát a polejeme 50 ml mlieka, rovnomerne rozotrieme zvyšný krém, zarovnáme a vrch posypeme odrobinkami, ktoré sme si odložili bokom. Koláč odložíme na tri hodiny do chladničky ( môžeme aj na celú noc) stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply