Na cesto na kokosový dezert budete potrebovať:
- 8 vajec
- 400 g hladkej múky
- 300 g práškového cukru
- 200 ml plnotučného mlieka
- 200 ml oleja
- 50 g holandského kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Niekoľko kvapiek rumovej arómy, ak pripravujete dezert pre dospelých
Okrem toho si pripravte kokosovú náplň:
- 600 ml plnotučného mlieka
- 150 g strúhaného kokosu
- 150 g práškového cukru
- 50 g hrubej múky
Príprava:
Vo veľkej miske vyšľahajte vajcia s cukrom do zhustnutia a zašľahajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Postupne pridávajte mlieko a olej. Ak dezert nemajú jesť malé deti, pridajte niekoľko kvapiek rumovej arómy. Po pridaní každej ďalšej prísady cesto dobre vypracujte. Keď je cesto riedke, hladké a rovnomerné, preložte jednu polovicu do inej misy.
Do polovice cesta pridajte holandské kakao a dobre ho zapracujte. Druhú polovicu cesta si nechajte na neskôr. Časť cesta s kakaom preneste na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto pečte 15 až 20 minút pri 180 °C.
Kým sa pečie prvá časť cesta, pripravte si náplň. Mlieko zohrejte na miernom ohni a krátko pred dosiahnutím bodu varu vmiešajte cukor a kokos. Potom mlieko odstavte z ohňa a pridajte aj múku. Miešajte, kým krém nezhustne. Na upečené cesto nalejte hotovú kokosovú náplň a dbajte na to, aby sa nedotýkala stien pekáča.
Na druhú polovicu cesta nalejte kokosovú náplň a dezert opäť upečte. Tentoraz pri teplote 160 °C počas 20-30 minút. Hotový dezert môžete poliať čokoládovou alebo citrónovou polevou alebo ozdobiť džemom. Podávajte ho vychladený.
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi:)
Leave a Reply