Kakaové rezy s vanilkovým krémom a ovocím – ideálne na Vianoce!

Je to vynikajúci dezert, ktorý sa výborne hodí ku káve a na mnohé iné príležitosti. Vyskúšajte si to sami!


Na kakaové rezy budete potrebovať:

  • 6 vajec
  • 350 g práškového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 100 ml vody
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 prášok do pečiva

Ovocná náplň:

  • 100 g marhuľového džemu
  • 4 vajcia
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor

Na krém si pripravte tieto prísady:

  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 250 ml smotany
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 balíčky vanilkového krému
  • 50 ml odstredenej alebo prevarenej vody
  • 2 vrecúška želatíny

Príprava

Rozbite vajcia a oddeľte bielka od žĺtkov. Bielka vyšľahajte s cukrom na hustý sneh. Do snehu primiešajte olej, kakaový prášok a prášok do pečiva. Nakoniec pridajte vodu a žĺtky. Vypracujte cesto a rozdeľte ho na dve rovnaké polovice, ktoré preložte na dva plechy. Obe polovice pečte 15-20 minút pri teplote 180 °C.

Zmiešajte mlieko a smotanu a na miernom ohni ich priveďte do varu. Vmiešajte dva balíčky pudingu a práškový cukor. Za stáleho miešania varte, kým puding nie je hotový. Potom krém stiahnite z ohňa a vmiešajte do neho maslo nakrájané na kúsky. Nakoniec pridajte želatínu rozpustenú vo vlažnej prevarenej vode. Hotový krém nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Teraz je čas na ovocnú náplň. Rozbite vajcia a oddeľte bielka od žĺtkov. Žĺtky zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom a šľahajte, kým nie sú nadýchané. Do peny zašľahajte múku a bielky. Plnku vylejeme na maslom vymastený plech a pečieme 10 minút pri 160 °C. Po upečení prelož plnku na vlhkú utierku a nechaj vychladnúť. Potom ho potrite džemom.

Teraz už len zlepte jednotlivé časti. Prvá polovica kôrky je pod ňou, ktorú potrieme polovicou vanilkového krému. V strede je ovocná náplň, na ňu druhá polovica krému a nakoniec druhá časť korpusu. Hotový dezert vložte do chladničky, aby stuhol. Podávajte vychladený, výborne chutí posypaný kokosom a ozdobený šľahačkou.

Dobrú chuť!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*