Túto polievku varím raz týždenne! Zdravý a chutný recept z cvikly…

Ak neviete, čo s cviklou, vyskúšajte tento jednoduchý recept, zdravý a chutný recept.

Krémová cviklová polievka.

Ingrediencie:

  • 3 cvikly (450 g)
  • 2 zemiaky (200 g)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • maslo
  • olivový olej
  • 1 červené čili/paprika (ľubovoľné)
  • 2 bobkové listy
  • 500 ml (1/2 litra) zeleninového vývar (alebo bujón v BIO kvalite)
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Zemiaky a cviklu očistíme a nakrájame na kocky. Pripravíme si zeleninový vývar.

Do hrnca dáme maslo a olej, zohrejeme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme. Očistíme a na jemno nakrájame cesnak a pridáme k cibuli, jemne opražíme. Očistíme a nakrájame na drobno čili papriku a pridáme bobkové listy. Premiešame, pridáme zemiaky, osolíme a okoreníme. Zalejeme zeleninovým vývarom. Nakoniec pridáme cviklu. Varíme asi 20 minút  do mäkka. Pyré rozmixujeme tyčovým mixérom, necháme ešte chvíľu povariť a pridáme smotanu. Ešte chvíľu povaríme.  Pred podávaním posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou s čerstvým chrumkavým chlebom. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*