Ak neviete, čo s cviklou, vyskúšajte tento jednoduchý recept, zdravý a chutný recept.
Krémová cviklová polievka.
Ingrediencie:
- 3 cvikly (450 g)
- 2 zemiaky (200 g)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo
- olivový olej
- 1 červené čili/paprika (ľubovoľné)
- 2 bobkové listy
- 500 ml (1/2 litra) zeleninového vývar (alebo bujón v BIO kvalite)
- 60 ml smotany na šľahanie
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Zemiaky a cviklu očistíme a nakrájame na kocky. Pripravíme si zeleninový vývar.
Do hrnca dáme maslo a olej, zohrejeme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme. Očistíme a na jemno nakrájame cesnak a pridáme k cibuli, jemne opražíme. Očistíme a nakrájame na drobno čili papriku a pridáme bobkové listy. Premiešame, pridáme zemiaky, osolíme a okoreníme. Zalejeme zeleninovým vývarom. Nakoniec pridáme cviklu. Varíme asi 20 minút do mäkka. Pyré rozmixujeme tyčovým mixérom, necháme ešte chvíľu povariť a pridáme smotanu. Ešte chvíľu povaríme. Pred podávaním posypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou s čerstvým chrumkavým chlebom. Dobrú chuť!
Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!
Leave a Reply