Veľmi chutný a jemný koláč s úžasným krémom.
Zloženie:
- múka – 70 g
- vajcia – 2 kusy
- cukor – 50 g
- mlieko – 100 ml
- maslo – 25 g
- prášok do pečiva – 2 čajové lyžičky
- jablká – 800 g
Postup:
Vajcia vyšľahajte do peny a potom pridajte cukor, šľahajte, kým nie sú biele a nadýchané.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na tenké plátky a zalejeme citrónovou šťavou.
Do vaječnej zmesi pridajte mlieko, preosiatu múku, soľ, rozpustené maslo a prášok do pečiva a dobre vypracujte cesto.
Plátky jabĺk zmiešajte s cestom a všetko dobre premiešajte.
Formu na pečenie vyložíme pergamenom alebo použijeme silikónovú formu a cesto potrieme jablkami, urovnáme. Posypte cukrom a škoricou podľa chuti a posypte kúskami masla.
Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte 35 minút, skontrolujte si rúru.
DOBRÚ CHUŤ 🙂
Leave a Reply