Keď raz vyskúšate tento koláč, budete ho piecť stále!
Vynikajúci jablkový koláč s polevou a hrozienkami – šťavnatý, rýchly a nesmierne chutný.
Potrebujeme:
4 vajcia
1 šálka oleja (1 šálka = 200 ml)
1 šálka cukru
1 šálka jogurtu
2 šálky hl. múky
1 čajová lyžička vanilkového cukru
1 prášok do pečiva
2 jablká
1 lyžica hrozienok
(Nechajte hrozienka namočené vo vode najmenej pol hodiny)
Postup:
Jalbká očistíme a nakrájame na tenké plátky.
V miske vyšľaháme olej s jogurtom a cukrom.
Časť vymiešanej zmesi si odoberieme do šálky.
Do zvyšného cesta pridáme vajcia, vanilku a vyšľaháme.
Do zmesi potom ručne vmiešame aj prášok do pečiva s preosiatou múkou.
Cesto navrstvíme do pripravenej formy, ktorej dno sme vyložili papierom a boky vymastili maslom.
Na cesto uložíme plátky jabĺk.
Posypeme hrozienkami.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 35 minút pri 180 ° C.
Upečený koláč potrieme polevou, ktorú sme si odobrali na začiatku.
Leave a Reply