Cesto:
- 250 g strúhaných orechov
- 50 g strúhanky
- 50 g polohrubej múky
- 30 g cukru
- 2 vajcia
Krém:
- 250 g masla
- 150 g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 dcl mlieka
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- rum podľa chuti
Postup:
- Z múky, strúhanky a ostatných prísad vypracujte cesto.
- Na pomúčenej doske vytvorte nekonečný valček, z ktorého vykrojte asi 50 kúskov cukroviniek s veľkosťou 5 cm a mierne sploštených.
- Kúsky poukladajte na vymastený a múkou vysypaný plech a pomaly ich upečte v predhriatej rúre (170 °C) dozlatista.
- Ešte teplé tyčinky opatrne odlepte z plechu a nechajte vychladnúť.
- Ozdobíme krémom a polejeme čokoládovou polevou.
Krém:
- Z mlieka a hladkej múky pripravte kašu a za stáleho miešania ju varte asi 4-5 minút, nechajte vychladnúť.
- Vyšľahajte maslo s cukrom, pridajte kašu a ochuťte kvapkou rumu.
- Vzniknutý krém naplňte do cukrárenského vrecka s ozdobnou hubkou a rozotrite ho na upečené a vychladnuté cukrovinky.
- Uchovávajte v chladničke do stuhnutia
- Ozdobíme čokoládovou polevou
Odporúčanie:
Tento typ cukroviniek sa pečie ako jeden z prvých, musí stuhnúť, potom chutí výborne.
Nezabudnite zdieľať so svojími priateľmi xx
Leave a Reply