Vianočné orechové tyčinky s krémom! Zo stola zmiznú vždy rýchlosťou blesku…

Cesto:
  • 250 g strúhaných orechov
  • 50 g strúhanky
  • 50 g polohrubej múky
  • 30 g cukru
  • 2 vajcia

Krém:
  • 250 g masla
  • 150 g cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 dcl mlieka
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • rum podľa chuti
Postup:
  1. Z múky, strúhanky a ostatných prísad vypracujte cesto.
  2. Na pomúčenej doske vytvorte nekonečný valček, z ktorého vykrojte asi 50 kúskov cukroviniek s veľkosťou 5 cm a mierne sploštených.
  3. Kúsky poukladajte na vymastený a múkou vysypaný plech a pomaly ich upečte v predhriatej rúre (170 °C) dozlatista.
  4. Ešte teplé tyčinky opatrne odlepte z plechu a nechajte vychladnúť.
  5. Ozdobíme krémom a polejeme čokoládovou polevou.

Krém:
  1. Z mlieka a hladkej múky pripravte kašu a za stáleho miešania ju varte asi 4-5 minút, nechajte vychladnúť.
  2. Vyšľahajte maslo s cukrom, pridajte kašu a ochuťte kvapkou rumu.
  3. Vzniknutý krém naplňte do cukrárenského vrecka s ozdobnou hubkou a rozotrite ho na upečené a vychladnuté cukrovinky.
  4. Uchovávajte v chladničke do stuhnutia
  5. Ozdobíme čokoládovou polevou

Odporúčanie:
Tento typ cukroviniek sa pečie ako jeden z prvých, musí stuhnúť, potom chutí výborne.

Nezabudnite zdieľať so svojími priateľmi xx

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*