Ingrediencie:
Ako mierku použijeme pohár ( 2 dl)
Cesto:
- 1,5 pohára cukru
- 1,5 pohára vody
- 3 pohára hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 3-4 lyžíc broskyňového džemu
- 5 lyžíc oleja
Náplň:
- 7 lyžíc broskyňového džemu
- 2 lyžíc citrónovej šťavy
- 1 lyžička škorice
Poleva:
- 100 g tmavej čokolády
- 30 g margarínu
- 5 lyžíc oleja
Postup:
Cukor, vodu, múku, prášok do pečiva, škorica, sóda bikarbóna, broskyňový džem a olej, vymiešame do hladka.
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°c asi 5 – 7 minút.
Zmiešame 7 lyžíc broskyňového džemu, 2 lyžičky citrónovej šťavy a 1 lyžičku škorice.
Náplň rovnomerne rozotrieme na predpečený koláč, na vrch vyleje druhú polovicu cesta a zarovnáme. Koláč vrátime späť do rúry a pečieme ešte asi 25-30 minút. Urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s margarínom a olejem, vymiešame do leskla.
Čokoládovou polevou polejeme vychladnutý koláč. Necháme stuhnúť! Dobrú chuť!
Leave a Reply